Hoe maak je Twentse Humkessoep


Als ik er nog aan terug denk dan ruik ik nog steeds die heerlijke geur van,
de  Twentse Humkessoep.
Toen we als kind nog bij mama woonden vroegen we dikwijls of ze ,
de Twentse Humkessoep wilde maken ik vond die soep geweldig lekker,
en nu nog steeds als je hem goed maakt dan he.
Ook als we het huis uit gingen en op visite kwamen vroeg ik dat wel eens,
aan haar en dan maakte ze die heerlijke soep.
klik op lees verder om het recept te lezen.

Ingrediënten

  • 500 gram soepvlees of klapstuk
  • 250 gram sperziebonen
  • 250 gram snijbonen
  • 3 aardappelen
  • 1 verseworst fijn, of runderworst
  • 250 gram prei
  • 1 grote pot witte bonen
  • 1 bosje peterselie
  • 2 liter water
  • naar smaak zout

Bereiden

Breng het water aan de kook en voeg het vlees toe.
Laat ca. 2 uur zachtjes trekken.
Snijd ondertussen de gewassen boontjes schuin in maximaal 1.5 cm.
witte bonen als laatste gebruiken.
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
Voeg de boontjes aan de bouillon toe en houd ze 10 min.
tegen de kook aan.
Voeg de aardappelblokjes toe.
Verwijder het vel van de worst door de inhoud eruit te drukken en voeg eveneens aan de bouillon toe. Laat het geheel 20 min.zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn en uit elkaar vallen. Roer het geheel goed door.
Maak de soep naar smaak af met zou,t
Strooi er kort voor het serveren de fijn geknipte peterselie over.
Je kunt deze soep ook de dag ervoor maken.
en de volgende dag opdienen Smaak is dan nog lekkerder Eet smakelijk.

1 gedachte op “Hoe maak je Twentse Humkessoep

Laat een reactie achter aan Sandra Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *